Toleranta

Omul e sclavul fricii : de cind se naste, se teme ca o sa moara iar cind nu se teme de moarte, se teme ca o sa sufere. Frica de suferinta il face nefericit iar lucrurile temporare capata greutatea eternitatii.
Omul cirteste in fata mortii chiar si atunci cind face metanii : ba e reumatismul, ba e respiratia, daca nu-i nici aia atunci e musai criza de timp sau copilul care plinge sau mincarea ce da-n foc. Mereu e cite un motiv de substituit vesnicia. Raul nu apare sub forma lucrurilor rele, ci apare sub forma lucrurilor bune. Chiar si idealuri aparent nobile sint uneori de-o neghiobie superba.
De exemplu, ideea asta de toleranta, ce ma mai distreaza… Cred ca doar sfintii sint toleranti. Toleranta inseamna pentru mine iubire fata de aproapele si respectul felului lui de-a fi din iubire, nu pentru ca asa trebuie. Se poate intimpla sa nu fiu de acord cu modul lui de a fi dar n-o sa-l dispretuiesc si poate ca nici n-o sa-i spun in fata ce mult mi se pare ca greseste, decit daca o fac din dragoste, vrind sa-i salvez sufletul. Toleranta a devenit o lozinca iar Tolerantul poarta de multe ori pe frunte o banderola de luptator Ninja pe care scrie: ” Daca nu esti Tolerant ca si mine, esti un prost fara valoare”.
Eu nu sint toleranta deloc iar politicoasa doar pe alocuri… ma salveaza de multe ori lipsa de timp.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Toleranta

  1. anca zice:

    mami, esti delocioasa, ai si tu defectul tau:) scrii pe doua nivele: retoric si inteligent. daca ma cufind in placerea retoricii, pierd sensurile adanci, iar daca ma las furata de adancimi, pierd dantelaria frazei.

    ce sa-i faci, nimeni nu-i perfect!

  2. Irina zice:

    am observat ca multi sunt „toleranti” din indiferenta – sunt toleranti cu ce nu-i afecteaza in mod direct

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s