Dorian Grey

O studiez cu atentie : e diforma, obosita, suparata pe viata. O dor toate oasele, o doare capul, o doare nefericirea ei de om cu handicap. Incerc sa nu sun condescendent si fals, analizez pe toate fetele cum sa rezolv aceasta problema si care e distanta minima dintre doua puncte miscatoare. E sfirsitul zilei si sufletul meu nu e mai putin handicapat decit corpul ei, sint asa de obosita incit mi-a secat putul cu iubire.
E suspicioasa, a trecut prin prea multe, a fost tratata cu indiferenta de nenumarate ori, a invatat sa se protejeze, atacind. Si acum ma ataca pe mine : cu privirea, cu tonul zeflemitor al vocii, cu neincrederea ei semi-politicoasa. Un timp nu inteleg de ce ma simt asa de iritata, ce coarda ascunsa mi-a atins iar apoi mi se limpezeste totul : imi cenzureaza nepasarea si inertia, imi pune in fata limitele nesimtirii sufletesti. Handicapul ei dezveleste handicapul meu, limitele-mi sint evidente si dureroase. Sufletul e in pielea goala si se ascunde in spatele firului de iarba.
„It’s not always about you” e o vorba de-a jupinului care ma atinge adinc, pentru ca stiu ca are dreptate. Nu e ironic faptul ca ne simtim ofensati doar de observatiile pe care in taina le simtim indreptatite ?

Jupinul s-a sculat la doua dimineata, fiindca suferea de insomnie. Ajung sa cred ca la el insomnia e programatica. Dupa ce m-a sculat si pe mine (de ce nu pot barbatii sa sufere in singuratate ?) ca sa-mi spuna ca nu poate dormi, s-a intors pe partea cealalta si si-a reluat sforaitul. Si astfel, stau in sezut in singurul petic neinvadat al patului, acum nu mai pot eu sa dorm, de dimineata o sa fiu cu ochii cirpiti si dinsul o sa remarce ca de-aia sint obosita, fiindca nu ma culc seara destul de devreme.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s