Reconsiderari

Fetele se joaca in curte, in groapa cu noroi care va fi gradina de zarzavaturi, in timp ce feciorul priveste cu jind pe geam, prizonier al determinarii materne. Dupa ce-am venit de la spital, le-am luat pe cele doua intr-o excursie frivola inceputa la magazinul de pantofi si terminata la cel de parfumuri. Erau asa de infoiate si tremurinde ca „sintem numai noi, fetele” incit mi s-a umezit sufletul. La pantofi le-au sclipit ochii numai dupa sandalele tip Piata Obor (Obeur, cum ride mama), cu sclipici si printese stridente ce emit luminite colorate. Intr-un final am negociat o pereche de gumari rosii pentru a mica si roz pentru a mare. Tre sa-i ascund, altfel o sa adoarma cu ei in picioare in seara asta. 

Cind ne-am intors, feciorul ne astepta in usa garajului, cu o mina in sold si un aer de general gata sa-i confrunte pe dezertori. Ca sa-mi rascumpar tradarea, am scos din sacosa peschesul, o carte despre Triunghiul Bermudelor, ceea ce l-a facut pesemne sa uite de discursul ofensat pe care ni-l pregatise. Apoi ne-am ocupat de vopsit tricouri prin metoda „tie dye”, adica materialul legat cu sfoara si apoi vopsit. Jupinul zice c-o sa aratam ca niste Woodstock hippies, mai ramine sa coloram masina cu „pace pe pamint” si sa sarim vreo cinci dusuri… problema este ca la sfirsit erau vopsite deopotriva gresia, chiuveta, vreo doua perne, o pereche de papuci si nasul domisoarei mici. 

N-am mai vazut Shakespeare de pe vremea orelor interminabile de teatru BBC din vremea raposatului. Ba, parca am mai vazut un Hamlet mai batraior cu Ion Caramitru. Comunismul m-a lasat cu o gramada de fobii, Shakespeare fiind una dintre ele. Pina aseara, cind am fost la Comedia erorilor, intr-un teatru de sticla pe dinafara si cit se poate de elizabetan pe dinauntru, construit pe malul apei. Actorii buni, o ciocolata dementa si luminile superbe ale orasului m-au facut sa-l reconsider pe Shakespeare. Este un loc unde ma voi intoarce.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s