Copiii

Aia mica face-n pat tot mai des, o regresie clara de la intoarcerea din Romania. Mai mult, a devenit mai combativa si mai vehementa, schimbari ce le pun pe seama tranzitiei de la statutul de copil unic, la cel de mezina. Se supune cu greu fratilor mai mari, desi-l prefera pe fecior, cu care construieste avioane si-si trage scatoalce. A mijlocie s-a domnisorit timid si cuminte, azi i-am cumparat prima cutie fasonata in care si-a aranjat cu grija si incintare bijuurile. Intr-un fel am mituit-o, ca sa nu mai fie bosumflata ca nu am dus-o la piscina, ca altminteri e tare ranchiunoasa cind nu-i merg ploile.

Feciorul in schimb si-a luat avint, citeste fluent, a devenit interesat de geometrie, fizica si chimie, s-a mai temperat, i-a disparut incruntarea si incep sa vad in el barbatul care va deveni cindva. 

Revenind la zgomotul de fond si rugaciune : cind te ocupi de copii mici, este intr-adevar mai mult mecanic si rugaciunea poate decurge in fundal. Cind interactionezi cu copii mai mari ca sa le explici, sa-i ajuti sa inteleaga, te muti de la partea mecanica la aia de conceptie si rugaciunea se pierde mai usor. Mintuirea prin rabdare devine mai plauzibila.

 

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s