Spaga si vacanta

 

Azi am primit spaga :

De citva timp voiam o icoana cu Hristos si nu ma-nduram sa cumpar una, mi se pare asa prozaic sa-ti cumperi singur icoana, icoanele trebuie daruite si primite.

Ieri ma suna maica, vrea sa vina cu un parinte beteag de sale sa-l vad, fireste ca parintele n-are nici salar, nici asigurare. Cam greu sa-ti platesti chiria la cabinet in conditiile astea… dar nu imposibil. In fine, parintele nu vine cu mina goala, a auzit ca-mi plac icoanele asa ca-mi aduce icoana din poza.  Ca sa vezi… De sapte ani imi doresc o icoana cu Hristos… Credeam ca o sa-mi fac eu pomana si pina la urma si-a facut dinsul…

In alta ordine de idei, mi-a placut tare mult filmul Firefly al lui Joseph Whedon, pacat ca l-au anulat. Acelasi autor (genial) a lansat nu demult  Doctor Horrible’s Sing-along Blog ( http://www.drhorrible.com ) din care am urmarit pe internet primele episoade si care mi-a placut tot atit de mult ca si Firefly. Serialul va fi difuzat numai pe internet, urmind sa apara si un DVD. Ce mai urmaresc ? Battlestar Galactica, am ajuns la sezonul 2 si Razbunarea panterei roz, fiindca Peter Sellers mi se pare un comedian de neegalat. Peter Sellers, cu cele patru neveste si-o viata de abuzuri, este exemplul perfect a ce-mi zicea mama : „unde-i minte multa e si prostie cu carul”. 

Copiii au plecat in vacanta, la NY. Eu cind eram mica, plecam in vacanta la Constanta, la neamuri. Si ma abandonau ai mei vreo luna, ca sa stau la soare. La zece ani imi luam plasa si cu vara-mea de doispe si fuga la Tataia, la plaja (asa se chema plaja). Era plina de bolovani dar nu faceam transfer de sudoare cu turistii in troleul de Mamaia. Ne tratam cu inghetata la cornet, piersici de la sacosa, fentam tiganii cu porumbul fiert cine stie prin ce lighean ingalat, saream si peste „colorata, maine-i gata”, din lipsa de fonduri. Pe la doua, dupa ce prinsesem soarele  „al mai bun”, ne unduiam cu incetinitorul catre apartamentul de bloc al matusii. Care apartament era mereu impecabil si mai ales avea un frigider plin cu nectar de caise si supa de rosii. Ce aventura era sa iau trenul din Gara de Nord ! Aveam emotii de cu seara, impachetam si despachetam tot incercind sa ajung la formula ideala, toate detaliile erau revizuite si-apoi reluam revizuirea, nimic nu era lasat la voia intimplarii.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s