Apa

Ploua incontinuu de patru zile si partea de oras de la nord de riu a primit deja ordin de evacuare. Jupinul a mutat masinile pe o strada mai inalta din apropiere, ca intrarea in garaj si-n strada este deja inundata. Ca prin minune, toate celelalte sisteme functioneaza. Am impachetat si asteptam un eventual ordin de evacuare. Feciorul mi-a facut o criza de teatru cu istericale, aia mica la fel, in timp ce mijlocia muncea din greu la scosul apei din pivnita. Parca n-ar fi frati.

Copiii tot copii, si-au pus cizmele de cauciuc si s-au bagat pina-n genunchi sa se zgaiasca la gura infundata de canal… de mi-a venit sa-i omor. 

Sistemul de urgenta este foarte bine pus la punct : exista un robot care suna automat toate numerele de telefon din localitate daca este vreun mesaj important. Daca sistemul nu functioneaza, masina politiei trece de la o casa la alta, sa verifice. Daca politia nu poate trece, vin pompierii. Deocamdata, liceul  a instalat paturi si grupuri sanitare suplimentare, in caz de urgenta. Pe internet se poate gasi harta hidrografica a localitatii, cu predictia pentru urmatoarele 48 de ore. Localitatea are 20.000 de locuitori, un spital de 400 de paturi, o primarie cu 30 de angajati si 40 de politisti, doua piscine acoperite, un teren de golf public, doua sali de gimnastica, doua scoli publice si sase scoli particulare, un teatru cu reprezentatii permanente, 12 sali de proiectie pentru filme, o biblioteca de 500.000 de volume. Socrul meu zice ca traim la tara… 🙂

Acum trebuie sa plec, ne mai vorbim.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Apa

  1. Adriana zice:

    Ike, vine si la voi in vizita?
    Va dorim sa va ocoleasca…

  2. Irina zice:

    haha, cred ca si a mea si-ar fi cautat colacul, sa inoate nitel :)). Asa e, copiii tot copii, cred ca nu ne strica din cand in cand sa privim lucrurile ca si ei :).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s