Io cu cine votez ?

Intr-o luna sint alegeri si inca nu stiu cu cine (sau daca) votez. Candidatii de anul asta sint modesti. Este multa pasiune in presa, desi in viata de fiecare zi nimeni nu discuta despre politica (intelept, de altfel). Am citit destul de mult despre amindoi candidatii, plus ca unul vine din vecini, asa ca-i stiu trecutul destul de bine. McCain este veteran de razboi, patriot, destul de cinstit din cite mi-am dat seama dar ideile lui politice nu ma conving deloc. Obama e un mulatru ce se da (convenabil politic) drept negru, produs al partidului democrat (super corupt si nepotist) din Chicago si cu niste afilieri dubioase in trecut. Toate astea ma fac sa-i pun serios la indoiala si onestitatea si patriotismul. 

Obama a frecventat vreme de vreo douazeci de ani o biserica a unui asa-numit reverend Wright, ale carui predici sunau adesea pline de naduf la adresa „omului alb” :

„God damn America, for treating our citizens as less than human. God damn America, as long as she tries to act like she is God, and she is supreme. The United States government has failed the vast majority of her citizens of African descent..”

Daca vorbele astea ar veni de la vreun politician sau jurnalist frantuz sau neamt, nu m-ar mira (si nici ingrijora), ca pentru Europa, America e buna numai cind vine s-o salveze din propriul rahat, dar din partea unui predicator al unuia care se vrea prezident… cam dubioasa atitudine.

Acu, fie vorba intre noi, Obama provine dintr-un tata kenyan care n-a avut nimic de-a face cu sclavia si care l-a abandonat urgent bine mersi si dintr-o mama alba liber-cugetatoare care l-a pasat bunicilor sa-l creasca, intrucit ea n-a fost in stare. Bunicii aia albi (pe care pastorul Wright ii face albie de porci) il cresc si-l dau la scoli particulare si-l formeaza ca intelectual. Mai tirziu, se incadreaza pe linia partidului democrat din Chicago si se lanseaza in viata politica folosindu-se de conectiile si de infuenta unui oarecare Bill Ayres, fondatorul lui „Weather Underground”, un grup terorist domestic. 

Si cam astia sint catindatii, slabuti rau de tot, vorba lui jupinul : „moarte lenta sau moarte accelerata”, Romania m-a vindecat de orice entuziasm electoral potential, sint o cinica in materie de politica. 🙂

Si acum si cu criza asta bancara, he, ce facura tembelii aia din congres, acu ceva ani buni au dat o lege obligind bancile sa le dea imprumuturi pentru casa si alora mai saracuti care altfel nu s-ar fi calificat, folosind o companie numita Fannie Mae (Federal National Mortgage Association) si una numita Freddie Mac (Federal Home Loan Mortgage Corporation). Toate bune si frumoase cu socialismul asta, numai ca vorba lui Margaret Thatcher „eventually you run out of other people’s money” , adica saracutii care-au vrut casa n-au putut plati pentru ea si uite asa s-a dus de ripa sandramaua. In sistemul financiar complicat, o prabusire a dus la alta si uite asa a ajuns contribuabilul onest platitor de taxe sa se inhame la a plati 700 de miliarde ca sa salveze situatia. Prin 2004 a fost o discutie in Congres despre onestitatea catastifelor celor doua companii si s-a tras un semnal de alarma cum ca lucrurile nu-s chiar koshere dar s-au gasit destui politicieni populisti sa strige „tradare !” si uite asa au lasat-o moarta. Unul dintre ei e chiar seful comisiei care se ocupa de supravegherea situatiei, sau e dobitoc sau e corupt, ca altfel nu-mi explic. Acum tot el vine sa explice maselor cum sta treaba, pai cum sa stea, acu daca trebuie o sa dau 2000 de dolari (si peste) ca sa aiba tot saracul casa lui, nu-i asta baiul, da macar sa m-aleg si eu cu un bogdaproste, nu ? Si macar demisioneaza, nene, daca tot esti incompetent, mai lasa si pe altul sa fure. 

Si cam asa, dar sint optimista. 🙂

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Io cu cine votez ?

  1. MihaelaMaria zice:

    he he, mi a placut, mai ales finalul…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s