Despre furnici

Un comentator zicea ca scriu mai bine. Nu cred, de fapt scriu din ce in ce mai prost, pentru ca scriu tot mai putin despre Dumnezeu si despre copii. Este nelinistea prilejuita de alegeri si de lipsa vacantei, mi-e greu sa pun lucrurile in perspectiva. 

Cu alegerile astea, adevarul este ca am de ales intre un rau mai mic si unul mai mare, precum spusei. Ce ma ingrozeste este lipsa de caracter a lui Obama si dragostea de putere. Unii il infasoara intr-o aura biblica si asta ma ingrijoreaza cel mai mult, pentru ca dezamagirea le va fi cu atit mai dureroasa. Un alegator nu trebuie sa aiba o mentalitate de femeie indragostita, un politician este pur si simplu un amploaiat cu care faci un contract, nimic mai mult. Poti sa-i ridici statui in posteritate dupa ce a murit, nu inteleg cum oamenii pot pica in idolatrie fata de un politician prapadit, e periculos si presa care este direct raspunzatoare va plati scump pentru asta. De fapt, va plati cu extinctia. Ziarul traditional este mort, televiziunea traditionala urmeaza aceeasi cale, poate cu cinci-sase ani distanta. Sint foarte interesata de televiziunea prin internet si de micile programe locale independente, podcast-uri ale diverselor personalitati care altminteri n-ar avea nici un cuvint in presa oficiala. Este uimitor (si plictisitor pina la urma) cite nulitati ajung sa se pronunte la ore de maxima audienta, cu aere de experti. Asa cum David l-a infrint pe Goliat, tot asa mass media traditionala va fi zguduita de acesti pigmei pe care acum ii ignora arogant. Dinozaurii sint pe moarte dar, vorba jupinului, un animal in agonie poate face inca mult rau. 

Orbirea Europei nu ma mira, de fapt unitatea UE s-a vazut cel mai clar cu ocazia ultimei crize, cind s-a aplicat principiul „scapa cine poate”, fiecare tara raminind pe cont propriu, de unde pina atunci se pupau in Piata Independentei. Daca pretul petrolului n-ar fi in scadere, tovarasul Putin ar avea cale libera pina la Atlantic. Lasa, ca mai pune el de-un mic santaj acu in iarna, cu gazul. Oficialii europeni sint o adunatura de barbati fara…aia…si citeva femei ametite acolo, nici socialisti nici capitalisti, nici regi nici proletari, se aduna sa vorbeasca (si sa minta) si sa scoata apa Perrier pe partea cealalta. Zic si eu Perrier, nu stiu, poate-or folosi alta marca. Si plateste poporul european taxe grase, pentru marea si noua aristocratie de la Bruxelles, ca sa vina dupa aceea aristocratia sa-i arate lu nea Vasile cum se taie porcul ecologic si fara suferinta. Toata lumea are grija de porcul ala al lui nea Vasile, numai nea Vasile poate sa crape. A ajuns porcul mai important ca omul… asta e problema… Nu mai e povestea porcului, acu este karma porcului iar nea Vasile e collateral damage. 

Ce putem face ? Putem sa fim o armata de furnici care arunca in riu bolovanul. Iar intre timp putem sa ne rugam, sa muncim si sa ne crestem copiii sa fie zdraveni la cap.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Despre furnici

 1. peginduri zice:

  Tot ce-ai spus este parca rupt din inima mea…si eu stau si ma crucesc cum s-a prostit in halul asta lumea. Si pe americani ii mai inteleg ca sint ca gaina care nu a iesit din ograda si cred tot ce li se spune; dar cind aud de romani care n-au iesit de mult din comunism ca il apara pe Obama, mi se face rosu inaintea ochilor…
  Doamne ai mila de noi, ca daca tara asta ajunge de ripa este numai din prostie…

 2. sabina zice:

  dar de fapt care e problema cu obama? (in afara de aerul mesianic care e o problema grava in primu rand pt el, sa nu sfarseasca precum JFK )
  are idei proaste? mai proaste ca mccain?:D

 3. Maria zice:

  Eu te admir (desi nu te cunosc) pentru puterea asta a ta de a te imparti in atatea bucati.Nu stiu cum reusesti.Si slujba si politica si copiii si rugaciunea si casa.Bravo.
  Eu ma rog sa am copiii ” zdraveni la cap” si pentru asta am eliminat din minte tot ceea ce nu mi se pare absolut util. Tu insa te lupti cu toate si de aceea si imi place blogul asta.

 4. lidia zice:

  Pai cum impingem bolovanul in rau?
  Este frumoasa teoria dar praftica ne omoara!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s