Episodul 1

De acum inainte, voi incepe un serial intermitent intitulat “But wait, there is more !” in care voi povesti despre aventurile noului presedinte si ideile lui marete. 

pentru inceput :

“The Obama Administration will call on Americans to serve in order to meet the nation’s challenges. President-Elect Obama will expand national service programs like AmeriCorps and Peace Corps and will create a new Classroom Corps to help teachers in underserved schools, as well as a new Health Corps, Clean Energy Corps, and Veterans Corps. Obama will call on citizens of all ages to serve America, by developing a plan to require 50 hours of community service in middle school and high school and 100 hours of community service in college every year. Obama will encourage retiring Americans to serve by improving programs available for individuals over age 55, while at the same time promoting youth programs such as Youth Build and Head Start.”

Adica munca patriotica, mai pe intelesul romanului. Cum justifica el bazaconia asta (adica sclavagism modern) :

“When you choose to serve — whether it’s your nation, your community or simply your neighborhood — you are connected to that fundamental American ideal that we want life, liberty and the pursuit of happiness not just for ourselves, but for all Americans. That’s why it’s called the American dream.”

Vezi, in viziunea mnealui, musai sa “choose to serve”, chit ca vrei sau nu, alegerea dispare, ti se impune, visul tau nu mai e visul tau, visul lui trebuie sa devina visul tau.

1. Cum planuieste el sa revitalizeze economia ?

In primul rind, planuieste sa creasca taxele catre companiile petroliere, pentru ca din banii obtinuti sa poata da 1000 de dolari familiilor din clasa mijlocie, ca sa-i ajute cu plata energiei si caldurii. 

In al doilea rind, planuieste sa pompeze 50 de miliarde de dolari in doua fonduri de stat care sa asigure continuitate in repararea drumurilor, scolilor si care sa previna cresterea diverselor taxe locale.

2. Asa, acum c-a terminat cu relansarea economiei, se va ocupa si de bunastarea indivizilor. Cum ? Evident, prin scutiri de taxe :

Va acorda un credit anual de 1000$ pe familie lucratoare, astfel incit in jur de 10 milioane de locuitori vor ajunge sa nu mai aiba de platit taxe.

In plus, va elimina taxele celor de peste 65 de ani care au un venit de sub 50.000 de dolari pe an, in felul acesta scazind platitorii de taxe cu inca 7 milioane de cetateni.

Tovarasul asta promite atitea, de zici ca si-a facut fabrica de tiparit bani. El e foarte generos dar nu se stie din banii cui. He, he, probabil ca din munca patriotica pe care-o mentionai la inceput. )

Pariu ca se scumpeste urgent benzina si scad stocurile la companiile petroliere dupa ce isi baga el laba in miere ? Mai este o posibilitate : sa “uite” de promisiuni, din varii motive si tentatii…

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.