Despre Milton Friedman si ipocrizia unora…

Avusei o conversatie acum citeva zile, cu o duduie emigrata de vreo cinci ani, socialista foarte si care tot incerca sa-mi explice mie cum e cu lacomia asta capitalista iar pe jupin l-a tot descusut cum sa faca sa plateasca mai putine taxe.
Ceva demn de ascultat :

Si altceva :

Si inca ceva

Milton Friedman a murit in 2006. In 2008 un socialist mediocru precum Obama a ajuns presedintele Statelor Unite, din lipsa de alt concurent capabil si cu ajutorul presei oficiale prostituate politic. Sint multi romani care n-au invatat lectia dureroasa a socialismului, chiar si dintre cei care au ajuns emigranti din cauza directa sau indirecta a „binefacerilor” socialismului. Chiar si aici in America, sint multi romani care dau lectii de morala ieftina cu banii altora. Eu stiu cu cit „charity” voluntar si involuntar contribui in fiecare luna : 5000 $. Aceasta este valoarea muncii mele neplatite catre saracii Americii (nu ma refer la taxe). Si nu-mi pare rau nici o secunda, este datoria mea sa contribui, este o tara care m-a primit si m-a tratat onorabil atunci cind propria mea tara m-a tratat cu fundul. Insa, romanilor emigranti care-mi dau lectii de morala, o sa le spun asa : doneaza munca voluntara in valoare de 5000 de dolari pe luna in tara unde locuiesti si dupa aceea poti sa-mi dai lectii de morala.
Bineinteles, duduia cu pricina nu mai calca la mine in casa, nu de alta dar mi-e ca n-o sa mai fiu asa politicoasa data viitoare…

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.