Mr Change LLC

Obama incepe sa-si dea arama pe fata, demonstrind ceea ce spuneam acum citeva luni : ca este un politician corupt din Chicago, gata a folosi metode mafiote pentru a-si mentine puterea. Ca are o ideologie socialista cred ca este secundar, de fapt singura lui ideologie este puterea. Competenta lui economica este anemica, este inarticulat in lipsa unui teleprompter si lipsit de substanta in prezenta lui. Este ezitant si cabotin in materie de politica externa. He, trebuie sa studiezi la Harvard ca sa afli ca austriecii vorbesc austriaca. 🙂
Deja exista un val de ingrijorare underground, articolul ilustreaza foarte exact ce se intimpla.
Pasajul esential, tipic politicii Chicago style este urmatorul :
„The President’s attempted diktat takes money from bondholders and gives it to a labor union that delivers money and votes for him. Why is he not calling on his party to “sacrifice” some campaign contributions, and votes, for the greater good? Shaking down lenders for the benefit of political donors is recycled corruption and abuse of power. . . .”
Pe scurt : o companie listata la bursa, vinde actiuni. Diversi investitori cumpara pachete de actiuni, devening proprietari ai unei parti din companie. Acesti investitori pot fi milionari dar de cele mai multe ori sint mici investitori, ca de exemplu fonduri de pensii unde zeci de mii de oameni dau sume mici de-a lungul vietii ca sa aiba o pensie la batrinete. Daca acea companie devine falimentara, prin contract, fiecare investitor este recompensat cu un procent din ce mai ramine, unii investitori venind in fata altora, in functie de contract. In cazul companiei Crysler, Obama a pus interesele sindicatului inaintea celor ale investitorilor, in ciuda contractului care stipula altfel, ignorind practic acel contract, ceea ce este ilegal. Apoi a incercat sa-i acuze pe ceilalti investitori ca sint lacomi si nu sint dispusi a face sacrificii. Problema este ca acei investitori reprezinta fonduri de pensii si alti multi mici investitori care si-au plasat economiile lor de-o viata, in credinta ca un contract va fi respectat. Este ceea ce eu numesc a minca rahat, pardon scuzati. Ceea ce face el este periculos, pentru ca daca eu iti imprumut bani si semnam contract, ma bazez pe faptul ca esti parolist. Daca ma pacalesti o data, prost sint sa te mai imprumut a doua oara ? Cu alte cuvinte, daca viitoare cind Crysler vrea sa vinda actiuni pe piata (si orice companie in care si-a bagat Obama botul), cine o sa fie prost sa cumpere actiuni ?
Noi folosim o banca mare, dintre cele ce-au primit bani de la guvern. In urmatoarele sase luni, am planuit sa o schimb cu o banca mai mica dar „curata”, ca sa zic asa. Imi pare rau dar eu cu lacheii guvernului nu lucrez.
Divide et impera este o strategie tipic comunista, pe care Obama incearca sa o inoculeze, un soi de lupta de clasa in care cei cu bani sug singele poporului iar el, salvatorul, vine ca un fel de Mesia sa indrepte lucrurile. Problema este ca daca toti oamenii ar putea fi mici afaceristi pe cont propriu, ar fi. Numai ca nu oricine poate sa riste, sa lucreze saizeci de ore pe saptamina, sa aiba nopti nedormite gindindu-se cum sa plateasca salariile altora. Sint multi care au mentalitate de angajati la altul si prefera sa primeasca un cec la sfirsit de luna.
Asa ca piata muncii se imparte in angajati si angajatori, pentru ca nu toti oamenii sint la fel. Unii au nevoie de altii. Punindu-i la zid cu pietre pe cei ce pun rotite economiei in miscare este cea mai mare dovada de prostie intr-o economie in care trebuie generate noi locuri de munca.
Eu am exemplul personal, desi este unul minuscul dar ca mine sint foarte multi : desi am nevoie de un alt angajat cu norma intreaga, am hotarit sa amin. Cu atitea miliarde aruncate pe apa simbetei, guvernul va fi nevoit fie sa tipareasca bani, fie sa creasca taxele. Mai mult ca sigur ca intr-un an-doi va fi inflatie, asa ca trebuie sa ma gindesc bine pe ce cheltuiesc banii. Mi se parea deficitul mare pe vremea lui Bush, dar ala era mic copil pe linga iresponsabilii de-acum, uite graficul

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Mr Change LLC

 1. cristina zice:

  Foarte bine ai explicat situatia. Nu numai ca-i acuza pe cei care au investit in Crysler ca sint lacomi, dar ii mai si ameninta, numai sa-i ierte companiei datoriile.

  Si eu sint in aceeasi situatie…vineri e ultima zi cind persoana care ma ajuta va lucra cu mine.

  Guvernul deja a tiparit o multime de bani si se vede deja cum valoarea dolarului a scazut si se vorbeste de altfel de moneda de tranzactie.

  Ce este mai trist este ca oamenii sint atit de indobitociti ca habar nu au ce se petrece sub nasul lor. Sau daca-i intrebi, multi sint de acord cu socialismul/comunismul. Guess who?

 2. laura zice:

  M-am intrebat cum de l-au ale americanii(cei care au ales)pe Obama.Manipulare si dezinformare probabil.Mie nu-mi inspira incredere absolut deloc,desi n-am nici o legatura cu America.
  Viitorul se anunta sumbru pentru toti ,indiferent unde locuim.

 3. blogideologic zice:

  „Competenta lui economica este anemica”
  La fel ca a tuturor liderilor politici de pe planetă. Poate că unii dintre liderii politici chinezi fac excepţie. Dar nu sunt ei top dogs în China.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s