Nasi

Nasim. In octombrie. O sa fie un talmes-balmes confesional : o ortodoxa si un luteran, nasiti de o ortodoxa si un greco-catolic, intr-o biserica ortodoxa. Azi am vorbit cu parintele, care mi-a spus ca nu vede nici o problema atita vreme cit venim cu certificatele de botez la el si unul dintre nasi este ortodox. A mai pus si conditia ca pruncii rezultati in urma casatoriei sa fie botezati ortodox.
Azi am intrebat-o : „esti fericita ?” si mi-a spus „sint fericita” si cu cit ma uit mai mult la ei, cu atit imi dau seama ce bine se potrivesc. Apa sapa mult in munte pentru a-si croi matca, la fel si omul se zbate mult in durere pina sa se linisteasca.
Ce minune face Dumnezeu ca ia doi oameni asa de diferiti si-i impreuneaza intr-un intreg asa de frumos! Ceea ce noi nici n-am gindit inca in mintea noastra, Dumnezeu a si planuit cu un veac inainte. Si daca multiplicam asta la cite miliarde sintem, ne dam seama de maretia si intelepciunea dumnezeiasca.
Acum alta belea, ma uit dupa rochie : sa fie neagra, ieftina, eleganta, simpla si sa nu mi se vada suncile prin ea. Aceasta este o sarcina aproape imposibila, numai daca nu mai slabesc vreo cinci kilograme. Mai am vreo doua rochii de la niste botezuri trecute, poate ca daca slabesc o sa le pot recicla pe acelea. Chiar n-am chef sa mai dau bani pe toale, mai ales daca nu le pot purta la lucru.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Nasi

 1. Dinny zice:

  🙂 Nu cumva e vorba de prietena ta de 37 de ani pe care ai ajutat-o sa-si gaseasca perechea pe net?
  Asa este, fara perseverenta si sacrificiu nu se realizeaza nimic durabil.
  Oricum, casa de piatra!

 2. adriana zice:

  daca erai mai aproape aveam eu exact rochia pe care ti-o doresti…neagra…ieftina cu toate ca la prima strigare e fost scumpa…ce bine de mine ca nu a cumparat-o nimeni si s-au saturat cei de la magazin sa o mai tina…elegantaaaa….simpla,,,simpla…se combina perfect cu niste perlute la gat, mana si urechiuse…dar cum spuneam… esti prea departe…si banuiesc ca esti mai slaba decat mine…oricum pana la toamna mai e…gasesti ceva ce sa iti placa…

 3. Daniela zice:

  Sa intelegem ca ti-au izbutit planurile de petitoare? Prietena ta e norocoasa ca te are! Dar asa cum spui, Dumnezeu e cel care le potriveste pe toate. Sa fie intr-un ceas bun!

 4. MariaM zice:

  Deci, l-ati „inhatat” pe neamt in final? Petrecere frumoasa.Daca ai timp, poate pui si poze.

 5. doina zice:

  eh si tu, ce intrebari incuietoare pui unei mirese…ce e aceea fericire?

  PS cat timp biserica e ortodoxa, mai e o nadejde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s