Martor

Am slabit 9 kilograme, in aproximativ 8 luni. Mai am de slabit 2 ca sa ajung la greutatea pe care o aveam cind am venit aici. Problema cea mai mare nu este sa slabesti este sa te mentii. Din fericire vine vara si pot iesi cu bicicleta si cu patinele.

Ieri am avut o discutie importanta cu mijlocia : despre lucruri femeiesti. Implineste 9 ani in curind si deja are cosuri in fiecare luna, asa ca prevad o primavara timpurie. N-am vrut sa fie nepregatita si sa se minuneze ca mine la 11 ani. Cred ca si mama a avut o conversatie de cinci minute cu mine pe vremea aceea, desi nu-mi aduc aminte daca a fost „inainte” sau „dupa”. Totusi, nu-mi aduc aminte sa fi fost prea speriata, asa ca trebuie ca am avut vreo idee… tin minte si-acum ce mi-a zis :
„Asta este vata… o impachetezi asa… nu care-cumva s-o arunci in veceu, ca te omor…” si cu asta, s-a incheiat educatia mea despre ciclu. Dupa citiva ani am mai vorbit noi, dar cred ca deja aveam 15-16 ani, aflasem deja de la o studenta ceva detalii care mi-au intors matele pe dos vreo saptamina pe vremea aceea… acum totul e in ceata dar stiu ca am avut un soc „cultural”.
E bine sa fii proasta. E bine sa fii inocenta. Si e bine sa nu-ti ia nimeni inocenta inainte de vreme. E bine sa nu te mariti avind bataturi pe suflet.
Mama zicea mereu : „Femeia este ca si zapada : imaculata pina la primul trecator”… ce vorbe crude… Dumnezeu a facut ALB si NEGRU, Adam a inventat nuantele de gri.

In fiecare zi aud lamentari. Le ascult dind din cap, in parte pentru ca mi-e mila, in parte pentru ca sint neputincioasa. Unii vor numai „a place to vent”, zau ca suna mai concis in engleza. Mai pe romaneste, unii vor o scuza sa se descarce. N-au nevoie de doctor, de fapt ei stiu care-i problema, au nevoie de un confesor. Ma trezesc fiind confesorul lor platit. Nu-mi place si nici nu vreau.
„I feel so comfortable with you” mi se spune…
O sa-mi petrec viata in bucatarie, asta este concluzia : in bucataria mentala a pacientilor mei.

Copiii cresc… fetele sint in noaptea asta la un „sleepover”, adica stau peste noapte in casa unei prietene care are ziua de nastere. Nu le-as fi lasat, insa le cunosc parintii si am fost la ei acasa, plus ca ne sint vecini. Am fost „convinsa” a cumpara un sac de dormit roz cu flori pentru mijlocia, Dumnezeu stie ce-o sa fac in viitor cu un sac de dormit roz cu flori, probabil ca o sa i-l pun in cufarul de zestre. Pur si simplu tremurau de nerabdare dupa ce au aflat de invitatie.
Sint un martor…doar un martor al vietii mele si al maturizarii lor… nu-mi apartin viata, sint numai un om al datoriei.
„Calitatea de martor” e ceva ce pot intelege acum.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Martor

  1. MariaM zice:

    Si eu am fata de aproape 14 ani si ma felicit uneori pentru ceea ce am facut pana pe la 8-9 ani (oare am facut mai mult decat aceea ca l-am lasat pe Dumnezeu sa aiba grija de ea?) pentru ca acum efectiv mi se pare ca nu mai am nici un amestec uneori ci totul merge cumva de la sine.Cam in toate cred ca s-ar descurca singura daca as lasa-o.Mai greu , dar nu ar avea probleme .alearga intotdeauna sa caute la noi iubirea si aprecierea doar.Si confirmarea sau nu a actelor ei mai o intereseaza asta cauta mai mult pentru viitor pentru ca pe moment nu-si schimba decizia in functie de noi cred.Si a doua care are aproape 9 ani simt ca zi de zi e mai „pe drumul ei” .Desi e foarte foarte copil inca.
    Eu sunt foarte problematizata acum pentru ca nu-mi imaginez cum va fi cu baietii.Daca ai chef, scrie si un post despre primavara baieteasca sa am idee cam ce ma asteapta, te rog.
    Paste bun.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s