Ca proasta-n targ


Acest video mi-a dat de gindit
Muzica este intensa, mi-ar place sa stiu de unde provine.
Nu pot sa spun ca ma surprinde evolutia politica, este exact ceea ce credeam. Ce ma uimeste este surprinderea unora… ce caraghios, ca si cum te duci la barul din colt sa-ti gasesti nevasta si dupa aia te plingi ca nu-i fata serioasa si te-a pacalit… Pai cine-i prostul ?
Si zau ca pe lumea asta nu-i furios mai mare ca prostul pacalit.
Dar ce-a facut Obama ca sa-i pacaleasca pe votanti ? Nimic, nimicuta, omul si-a vazut de scriptele lui cinstite, ba a mai scris si o carte-doua, a zis c-o sa redistribuie averile, pai n-a zis dinsul asa ? Ca dintr-o mama agnostico-progresiva si-un tata inexistent, atita a invatat si atita a putut. Iar instructia nu tine loc de educatie, hai sa fim seriosi. Instructia mai slefuieste ea mintea dar nu schimba caracterul. Secretul lui Midas : un om este o permutare a parintilor lui. Ei, unora li se pare ca daca poata Manolo, nu se mai vede urma de la opinca… de la opinca mentala, adica.
Sa revenim la nenea Obama : un copil care s-a mutat cu traista dintr-un oras in altul la fiecare citiva ani, un copil crescut ba cu mama singura, ba cu bunicii, ba cu mama si tatal vitreg, apoi din nou cu mama singura, apoi din nou cu bunicii, ce mai, o bulibaseala… Un copil care neputind prinde radacini in geografie, a prins radacini in ideologie. Un adult care la patruzeci si ceva de ani o arde pe bunica-sa in loc s-o ingroape si-i arunca cenusa in ocean. Nu spun ca-i rau sau bine, dar trebuie, nene, sa ai o structura mentala mai chinuita ca sa faci asa ceva ( lasa ca si pe maica-sa tot asa o inmormintase ). Un copil care n-a fost nici cal, nici magar… prea negru pentru albii din jur si prea alb pentru neamurile keniene… un copil ambitios, fara indoiala. Insa, mai presus de toate, un baiat innebunit a schimba lumea. Ce dezamagit o sa fie ! Pentru ca lumea e ca nisipul desertului, iar daca tovarasul cu pricina ar fi citit cu atentie Ecleziastul, ar fi vazut ce zice acolo un imparat inteleptit de viata. In fine, cel mai probabil alegatorii o sa-i dea o lectie amara despre adularea efemera a oamenilor, in doi ani o sa devina irelevant, in trei ani patetic, in patru o sa devina brusc iubitor de capitalism, lecturind pe bani si investind pe Wall Street… iar in zece ani, liberalii nostalgici o sa-l considere „o ocazie unica, risipita in ghinionul istoriei nedrepte”.
Si o armata de doctoranzi la Harvard o sa incerce amuzati sa-si explice misterul ratarii si ratarea misterului, in fluvii de judecati pe cit de absconse pe atit de inutile, vorba bunicii mele : „Auzi, tu acuma rizi ca proasta aia care s-a dus la tirg sa vinda nucile si n-a luat banii”.

PS : dintre oamenii echilibrati si de cumsecade pe care-i cunoasteti, si-a facut vreunul parintii cenusa in mare ? Nu ca importanta dar asa, ca exercitiu mental…

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Ca proasta-n targ

  1. Mihaela zice:

    Macar se trezesc dupa ce fac o greseala. Noi in Romania bem in continuare…..

  2. :) zice:

    Ca exercitiu mental iti mai propun o tema de gandire: o nevasta lasa cenusa sotului intr-un ”storage unit” – un fel de depozit de inchiriat pentru cei care au nevoie de spatiu. Nu mai are bani sa plateasca chiria. Urna este inca acolo, in caz ca cineva vine sa o ceara.
    In acelasi loc, o mama lasa urna cu cenusa fiului sau mort in urma unui accident de motocicleta (printre haine vechi, canapele, etc ce si-a pus ea spre pastrare acolo). Nu mai plateste chiria (imposibilitate financiara?) si continutul depozitului este scos la licitatie. Urna devine proprietatea de drept a celui care a cumparat continutul depozitului. Bineinteles acesta duce urna gasita si o preda administratorilor depozitului, care, cu greu reusesc sa dea de urma mamei si sa-i inmaneze ”fiul”.
    Pai mai bine in ocean! E mai echilibrat asa 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s