Despre competenta

N-am chef sa spun „I told you so !”
Acum un an il caracterizam pe Obama ca fiind un socialist incompetent. Unii il acuza de intentii secundare ascunse, dupa cum zicea seful lui de personal, mafiotul Rahm Emanuel : „sa nu irosesti o criza”.
Pentru mine este mult mai simplu si transparent si voi spune pina o sa ma doara gura : daca vrei sa cunosti un om, uita-te la trecutul lui, uita-te la copilaria lui, la compromisurile facute. maretia sau dezastrul incep din adolescenta iar oportunitatile de redresare sint putine si de obicei ratate. Nu putem sari peste cei sapte ani de-acasa, nu putem camufla la nesfirsit ambitia, arivismul, egoismul, egoul. Numai asceza, lacrimile, rugaciunea neincetata si sacrificiul asumat pot ucide demonii copilariei si adolescentei. In rest, cum ti-e norocul : daca ai noroc de-o mama si-un tata cu bun simt, de niste neamuri civilizate si-o scoala decenta, ai sanse a face fata cu obrazul curat, chit ca nu esti perfect, chit ca te mai prinde viata cu ocaua mica, te mai rusinezi, mai zici un „Doamne iarta-ma” si ai ceva mai multe sanse sa rezisti ispitei.
Poti sa te duci la universitatea universitatilor si sa ai toate certificarile din lume, cu cit esti mai educat, cu atit poti mintii mai artistic despre adevaratul tau caracter. Bunul simt al celui se observa (acel simt care-i spune ca doi si cu doi fac patru) ce spune despre Obama ? Ce meserie are ? Cine-i sint prietenii din tinerete ? Cine sint mentorii ? Unde-i este familia/ cine-i este familia ?
Chiar si cind un politician are toate premizele corecte, tot poate sa cada in ispita, pentru ca banul si puterea sint ochiul dracului. Nu asa l-a ispitit diavolul pe Hristos in desert ?
In consecinta, caracterul si experienta sint cei doi stilpi fundamentali pentru un conducator de valoare. Daca-ti lipsesc amindoua, e jale.
https://www.weeklystandard.com/articles/oil-messed
Mai nou, jurnalistii n-au voie sa fotografieze dezastrul natural, prin decret guvernamental. Nu ma mira. Nimic din ce emite Obama nu ma mira. Nici daca ar da ordin armatei sa mitralieze protestatari, nici daca ar otravi adversarii politici, nici daca ar crea lagare de concentrare, nu m-ar mira. De ce ? Pentru ca nu pot sa uit de unde am venit… si eu sint produsul copilariei mele.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s