Operatia

Prima zi :
Am ajuns la spital la 5.30 AM, mama cu a mijlocie si cu mine. In sala de receptie ne-am intilnit cu celelalte zece familii care treceau prin operatie cardiovasculara in tura de dimineata. Fiecare familie a primit cite un pager si ni s-a facut o scurta instructie cu privire la programul zilei si cum sa ne purtam dupa operatie, la terapie intensiva.
Mama a fost preluata de o asistenta si de translatorul de limba romana care fusese aranjat de spital. Translatorul a insotit-o pina in sala de operatie.
La ora 8.20 am primit un mesaj la pager, cum ca prima taietura a fost facuta. La ora 10.30 am primit un al doilea mesaj, cum ca s-a inceput lucrul propriu-zis la by-pass si valva aorta. La 1.30 am primit al treilea mesaj, ca operatia s-a incheiat si chirurgul ma asteapta sa-mi dea raportul operatiei. Mi-a explicat pe scurt cum a decurs operatia si mi-a facut un desen cu grefele puse. Mi-a spus ca in doua ore sa ma duc la terapie intensiva, sa o vizitez.
De fapt, abia la 4 am putut s-o vad si era inca intubata, asa ca mi-au spus ca o sa ma cheme mai tirziu, cind este gata de extubat. Asa ca ne-am dus la hotel si ne-am odihnit iar la 11 noaptea ne-a chemat asistenta si ne-am intors la spital. I-a oprit perfuzia de sedativ si in zece minute mama incepuse sa deschida ochii si sa muste tubul de intubare, asa ca au exubat-o. Mijlocia a fost cu mine tot timpul, mai putin la faza cu extubarea, cind n-am lasat-o sa se uite. Poate ca este cam dur pentru un copil de nici 11 ani, insa cred ca poate sa reziste. Acum sta in sala de asteptare de la terapie intesniva si nu se plinge, citeste o carte si vrea sa o mai vizitam pe bunica inca o data in dupa amiaza aceasta.
Azi sta inca la terapie intensiva, au asezat-o deja in fotoliu citeva ore, are inca 2 tuburi de dren in piept, un cateter central, o linie arteriala zi vrei cinci perfuzii dar a reactionat bine la glumele mele proaste, desi nu poate sa rida ca o doare incizia. Maine sper sa o mute pe un etaj obisnuit, cu voia lui Dumnezeu.
Poze n-am voie sa iau la terapie intensiva si oricum ar fi cam de prost gust, asa ca mai astept.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Operatia

  1. Adriana zice:

    Multa sanatate. Ma apuca plansul cand ma gandesc ca si noi o sa trecem prin asa ceva cu Nectarie

  2. Valentina zice:

    Sanatate mult mamei tale si insanatosire grabnica! Tatal meu a trecut prin aceeasi operatie acum doi ani, dar in Romania, si este super ok.

  3. dudumic zice:

    iti doresc sa ii fie bine mamei tale de acum incolo si sa nu mai aiba parte de spitale. chiar daca sunt americane.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s